Как да си направим веган пармезан

Веган сирената могат да бъдат също толкова апетитни и ароматни като приготвените от животински млека. В случая използваме ядки, които са мазни, вкусни и много хранителни. Веган пармезан не бях приготвяла досега, защото ползвам хранителна мая в случаите, когато бих поръсила ястието си с пармезан: върху паста, крем супа или салата. Но в комбинация с ядки става нещо изумително ароматно и вкусно.

Като цяло ни трябват ядки, сол и хранителна мая. Супер елементарно.

Може да ползваме каквито ядки обичаме или ни се намират под ръка в кухненския шкаф: кашу, бадеми, орехи, бразилски орех, макадамия, кедрови ядки или пък слънчоглед. Може да добавим всякакви подправки за повече вкус или пък цвят: розмарин, мащерка, куркума, къри, самардала, чесън на прах.

Освен съставките ни трябва и хубав кухненски робот или чопър, с който да ги смелим, за да получим подобната на настъргания пармезан консистенция.

Накрая ни трябва обикновено стъклено бурканче, в което да съхраняваме сместа в хладилника, тъй като ядките са сурови и лесно гранясват, ако не се пазят далеч от въздух, влага и топлина.

Аз тествах няколко рецепти, накрая направих своя адаптация, но най-много ми харесаха вариантите в блога Minimalist baker.

Необходими продукти:

1/2 ч.ч. сурово кашу (може да се замени с бадеми или орехи)

1/4 ч.ч. слънчогледови семки

5-6 бразилски ореха (имах останали, затова ги добавих, може и без тях)

3 с.л. хранителна мая

1 щипка сол

Смесих всичко в чопъра и смлях, докато получих трохи.

Преместих сместа в стъклен буркан и го прибрах в хладилника.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.