Брюкселско зеле с бадеми и стафиди

Преди да откажа месото си мислех, че най-вкусната комбинация с брюкселско зеле е тази с бекон и чесън. Но беконът далеч не е най-добрият вариант. Бадемите са по-ароматни, приятно хрупкави и полезни, така че ви съветвам да пробвате тази гарнитура.

Приготвя се бързо, не изисква много съставки, продуктите са сезонни, а вкусът е празничен и сгряващ душата.

Необходими продукти:

2 ч.ч. нарязано на четвъртинки брюкселско зеле

3-4 скилидка чесън

1/2 ч.ч. накълцани сурови бадеми

1/4 ч.ч. стафиди

2 с.л. олио

сол и черен пипер на вкус

🔥🔥🔥

Загрявам олиото в тиган на котлона и запичам брюкселското зеле, като бъркам и подхвърлям, за да не загори.

Когато зелето започне леко да покафенява, добавям чесъна и бадемите.

След 2-3 минути добавям и стафидите и готвя още малко, колкото зелето съвсем да омекне, а бадемите и чесънът да отделят приятния си аромат (чесънът бързо може да загори и загорчи, затова бъркам периодично).

Преди да махна от котлона добавям солта и черния пипер.

One thought on “Брюкселско зеле с бадеми и стафиди

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.